Όροι Ενοικίασης

1. Τιμολόγηση

Η τιμολόγηση αναφέρεται σε βάση «ανά ημέρα» (περίοδος 24 ωρών).

Η τιμή περιλαμβάνει

ΦΠΑ 24%
Απαλλαγή από ζημιά σύγκρουσης (CDW)
Προστασία κλοπής (TW) με υπέρβαση
Ευθύνη τρίτων
Βοήθεια κατάρρευσης

CDW & TP

Η απαλλαγή από ζημιά σύγκρουσης και η απαλλαγή από κλοπή (ή προστασία κλοπής) που ονομάζονται CDW και TW (TP) αντίστοιχα, περιορίζουν την ευθύνη του πελάτη για ζημιά ή κλοπή του ενοικιαζόμενου οχήματος. Το επίπεδο ευθύνης είναι το ποσό που είναι γνωστό ως υπέρβαση ασφάλισης που μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του οχήματος και την ηλικία του πελάτη.

Από την Τιμή Εξαιρείται

Υπηρεσία εκτός ωραρίου (22:01 έως 07:59)

Χρεώσεις μονής διαδρομής (αν υπάρχουν)

Προαιρετικά πρόσθετα που αγοράζονται τοπικά

2. Απαιτήσεις για μίσθωση

Απαιτήσεις άδειας οδήγησης

Όλοι οι μισθωτές πρέπει να διαθέτουν έγκυρη και πρωτότυπη ευρωπαϊκή ή διεθνή άδεια οδήγησης.
Οι άδειες οδήγησης πρέπει να διατηρούνται για τουλάχιστον 1-2 χρόνια, ανάλογα με την ηλικία του οδηγού και την ομάδα αυτοκινήτων (Δείτε τις απαιτήσεις ηλικίας οδηγού)

Σε περίπτωση που ο ενοικιαστής φτάσει στο γραφείο ενοικίασης χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, η κράτηση θα ακυρωθεί.

Μορφές Ταυτοποίησης

Έγκυρη ταυτότητα με φωτογραφία (διαβατήριο ή εθνική ταυτότητα).

Μέθοδοι Πληρωμής

MasterCard, Visa Πιστωτική, Χρεωστική και απευθείας τραπεζική κατάθεση.
American Express με 4% επιπλέον χρέωση.

Προέγκριση καταθέσεων

Απαιτείται κατάθεση εγγύησης από την πιστωτική κάρτα του κύριου οδηγού (μόνο Master ή Visa).
Δεν γίνονται δεκτές χρεωστικές κάρτες.

Η περίοδος μέχρι την αποδέσμευση των χρημάτων μπορεί να διαρκέσει έως και 14 εργάσιμες ημέρες ανάλογα με τον τύπο της κάρτας και τη χώρα έκδοσης.

Για διάρκεια ενοικίασης που υπερβαίνουν τις 12 ημέρες, ενδέχεται να αφαιρέσουμε το πλεόνασμα από την πιστωτική σας κάρτα αντί για προέγκριση, καθώς η προέγκριση διαρκεί μόνο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα πριν λήξει.

Απαιτήσεις ηλικίας οδηγού

Η ελάχιστη ηλικία οδηγού είναι τα 21 έτη με προσαύξηση νεαρού οδηγού (YDS) και 23 or 25 χωρίς αυτήν, όσον αφορά την ομάδα αυτοκινήτων. Το μέγιστο όριο ηλικίας είναι τα 74 χωρίς επιβάρυνση. Οι οδηγοί άνω των 75 ετών θα υπόκεινται σε πρόσθετη χρέωση του ανώτερου οδηγού.

Απαιτείται ελάχιστη εμπειρία οδήγησης ενός έτους για όλες τις ομάδες. Για premium, πολυτελή αυτοκίνητα και φορτηγά, απαιτείται τουλάχιστον δύο χρόνια εμπειρία.

  • Για τις ομάδες οχημάτων A,B,C,D, K & S η ελάχιστη ηλικία είναι 23 or 21 with YDS (10 EUR περιλαμβάνεται ΦΠΑ)
  • Για τις ομάδες οχημάτων D,E,E1,F,F1,H,H1,G,O,R,X,W,W1,X1,Y,Y1,L η ελάχιστη ηλικία είναι 25 or 23 with YDS (15 EUR περιλαμβάνεται ΦΠΑ)
  • Για τις ομάδες οχημάτων D, E , E1 , H , H1 , G , O , X X1 η ελάχιστη ηλικία μπορεί να είναι 21 with YDS PLUS (Συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 20 EUR)
  • Για τις premium ομάδες οχημάτων J, J1, I, I1, V, P1, P η ελάχιστη ηλικία είναι 25

3. Υπερβολικά ποσά, πρόσθετη κάλυψη και εξαιρέσεις

Παρέχουμε προϊόντα ασφάλισης και απαλλαγής για την κάλυψη των βασικών κινδύνων που μπορεί να προκύψουν κατά την οδήγηση του οχήματος. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνονται στην τιμή ή να διατίθενται ως προαιρετικά επιπλέον προϊόντα.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΖΗΜΙΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ (CDW)

Το CDW περιλαμβάνεται στην τιμή και περιορίζει την ευθύνη του οδηγού σε περίπτωση που το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο υποστεί ζημιά, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της συμφωνίας ενοικίασης. Αντί για το πλήρες κόστος της αξίας του οχήματος, ο οδηγός είναι υπεύθυνος για την πρώτη μερίδα, γνωστή ως «υπέρβαση» που αναφέρεται στο Συμφωνητικό Ενοικίασης.

Το CDW δεν περιλαμβάνει γυαλί, φώτα, ενδείξεις, οροφή, κεραίες, ελαστικά, τροχούς, το εσωτερικό και το κάτω μέρος του οχήματος.

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΖΗΜΙΑΣ (FDW)

Το Πακέτο Απαλλαγής Πλήρους Ζημίας μειώνει το πλεόνασμα και την κατάθεση σε χαμηλότερο ποσό. Τα μηχανικά μέρη δεν καλύπτονται.

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΟΣΑ

Ομάδα οχημάτων Ποσό Κατάθεσης – Υπέρβαση
A, B, C, D , S         750 EUR
E, K         900 EUR
H, H1, O         1100 EUR
E1, F, F1, H, H1, G, O, R, J, J1 , L, L1 , X, Y, Y1 W, W1         1300 EUR
I, I1, V, P, P1,Z, N         1500 EUR

 

ΠΑΡΜΠΡΙΖ, ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΖΑΝΤΕΣ

Δεν καλύπτονται από ασφάλιση CDW ή FDW. Υπάρχει προαιρετική ασφάλιση 5 € την ημέρα για τα ελαστικά και 5 € την ημέρα για τα παρμπρίζ.

Τα CDW και FDW δεν καλύπτουν την απώλεια ή ζημιά στα κλειδιά και τις κλειδαριές, τα αξεσουάρ και τα αντικείμενα ή περιουσιακά στοιχεία (συμπεριλαμβανομένων των αποσκευών ή των αγαθών) που έχουν αποτεθεί στο Όχημα.

Τα CDW, FDW και TP δεν θα ισχύουν εάν οι όροι της ενοικίασης έχουν παραβιαστεί.

Αποκλεισμοί

Τα CDW & FDW θα είναι άκυρα – που σημαίνει ότι η ευθύνη σας απέναντί ​​μας για ζημιά ή απώλεια δεν θα μειωθεί ή θα εξαλειφθεί – όταν η ζημιά στο όχημα προκαλείται από φυσικά γεγονότα όπως χαλάζι ή πλημμύρα, από ατυχήματα με ζώα, από πράξη βανδαλισμού ή οποιοσδήποτε άγνωστος τρίτος ενώ το Όχημα είναι σταθμευμένο ή αφήνεται αφύλακτο, σε ακάλυπτα μέρη του οχήματος, από βαριά αμέλεια του οδηγού (π.χ. κάψιμο συμπλέκτη που απαιτεί επίμονη κακή χρήση) βάζοντας λάθος καύσιμο στο όχημα ή μολύνοντας με άλλον τρόπο το καύσιμο.

Μόνο ο ενοικιαστής ή οποιοιδήποτε άλλοι επιπλέον οδηγοί που αναφέρονται στη συμφωνία ενοικίασης επιτρέπεται να χρησιμοποιούν το όχημα. Δεν επιτρέπεται η χρήση του οχήματος για οποιουσδήποτε σκοπούς κατά της ελληνικής νομοθεσίας, για μεταφορά βαρέων αντικειμένων, αποσκευών, εύφλεκτων υλικών, για ρυμούλκηση άλλου οχήματος, για χρήση εκτός οδικού δικτύου ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ του οδηγού. Ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να αποδεχτεί την ευθύνη σε σχέση με αυτές τις αξιώσεις.

Σε περίπτωση που ένας πελάτης διαπιστωθεί αμελής, διατηρούμε το δικαίωμα να καταδιώξουμε τον πελάτη για την ανάκτηση όλων των ζημιών που προκλήθηκαν.

4. Επιπλέον εξοπλισμός & υπηρεσίες

Πρόσθετος οδηγός: 5 EUR ανά ημέρα.
Οδική βοήθεια: 5 EUR ανά ημέρα.
Booster: 5 EUR ανά ημέρα. Μέγιστη. 70 EUR ανά ενοικίαση
Παιδικό κάθισμα/βρεφικό κάθισμα: 5 EUR ανά ημέρα. Μέγιστη. 70 EUR ανά ενοικίαση
Αλυσίδες χιονιού: 10 EUR ανά ημέρα. Μέγιστο 120 EUR ανά ενοικίαση
GPS: 10 EUR ανά ημέρα. Μέγιστο 120 EUR ανά ενοικίαση

Όλοι οι επιπλέον οδηγοί πρέπει να βρίσκονται στο γκισέ ενοικίασης με την άδεια οδήγησης κατά τη στιγμή της παραλαβής.

Επιπλέον εξοπλισμός που νοικιάζεται τοπικά πρέπει να επιστραφεί στην ίδια κατάσταση.
Απώλεια ή ζημιά στον εξοπλισμό δεν καλύπτεται από καμία ασφάλεια.

Τοποθέτηση Βρεφικών / Παιδικών Καθισμάτων

Η ευθύνη ανήκει στον μισθωτή και δεν θα γίνει από τους υπαλλήλους μας. Αυτό οφείλεται σε ευθύνη σε περίπτωση ακατάλληλης εγκατάστασης.

Είναι υποχρεωτική από την ελληνική νομοθεσία η χρήση βρεφικού καθίσματος με όψη προς τα πίσω για μωρά κάτω των 12 μηνών, βρεφικού καθίσματος για παιδιά κάτω των 5 ετών και βρεφικού καθίσματος ή αναμνηστικού για παιδιά έως 6 ετών.

Πλοία & Διασυνοριακά ταξίδια

Δεν επιτρέπεται η μεταφορά του οχήματος. Δεν επιτρέπονται τα διασυνοριακά ταξίδια.
Οποιοδήποτε από τα παραπάνω θα θεωρηθεί ως αμέλεια που ακυρώνει κάθε ασφάλιση.

One Way Hire

Όπου προσφέρεται, θα χρεωθεί μια επιπλέον χρέωση.

Υπηρεσία παράδοσης/παραλαβής

Η υπηρεσία παράδοσης και παραλαβής ενδέχεται να είναι διαθέσιμη σε ορισμένες τοποθεσίες κατόπιν αιτήματος. Ενδέχεται να ισχύουν χρεώσεις.

Συλλογή εκτός ωραρίου και παράδοση

Οι κρατήσεις εκτός ωραρίου από τις 22.01 έως τις 07.59 θα έχουν κόστος 25 EUR.
Ο χρόνος χάριτος κατά τη διάρκεια του OOH είναι 1 ώρα.

5. Πολιτικές

Ομάδα/Μοντέλο Οχημάτων

Οι κρατήσεις επιβεβαιώνονται για μια ομάδα οχημάτων με παρόμοια τεχνικά και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και όχι για ένα συγκεκριμένο μοντέλο, εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά. Το όχημα που εμφανίζεται σε οποιαδήποτε τεκμηρίωση είναι μόνο για καθοδήγηση και μπορεί να αντικατασταθεί με ένα εναλλακτικό, παρόμοιο ή αναβαθμισμένο όχημα.

Κατάσταση Οχήματος

Τα οχήματα πρέπει να επιστρέφονται στην τοποθεσία/σημείο αποβίβασης στην ίδια κατάσταση όπως και κατά την παραλαβή/παράδοσή τους. Είναι ευθύνη του ενοικιαστή να διασφαλίσει ότι το όχημα ελέγχεται διεξοδικά πριν αναλάβει τη φύλαξη του οχήματος.

Ο ενοικιαστής είναι πλήρως υπεύθυνος να διατηρεί το όχημα σε άψογη κατάσταση λειτουργίας και να μειώνει τον κίνδυνο βλάβης και ζημιάς, τηρώντας τους Όρους & Προϋποθέσεις.

Το όχημα πρέπει να επιστραφεί σε καθαρή κατάσταση (αποδεκτή κανονική φθορά). Εάν υπάρχει εξαιρετική βρωμιά ή ζημιά στα καθίσματα, την ταπετσαρία των καθισμάτων ή τα χαλιά, θα ισχύει επιπλέον χρέωση καθαρισμού. Αυτή η χρέωση θα εξαρτάται από την πραγματική κατάσταση του οχήματος κατά την επιστροφή.

Ατυχήματα

Σε περίπτωση σύγκρουσης, ατυχήματος ή οποιουδήποτε άλλου περιστατικού με ή χωρίς εμπλοκή τρίτων, ο ενοικιαστής θα πρέπει να ενημερώσει αμέσως την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων και την αστυνομία. Ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος τις επόμενες 24 ώρες. από το ατύχημα/συμβάν να λάβετε και να φέρετε στο τοπικό γραφείο της εταιρείας ενοικίασης πλήρη συμπληρωμένη αστυνομική έκθεση. Η ενοικίαση αυτοκινήτου θα αντικαταστήσει το κατεστραμμένο αυτοκίνητο με παρόμοια ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και την απόσταση από τον πλησιέστερο σταθμό.

Σε περίπτωση ατυχήματος, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας, το τοπικό γραφείο θα χρεώσει τέλος ακινητοποίησης, απώλειας χρήσης, τέλος διαχείρισης 120€ ή/και ρυμούλκηση και μεταφορά του οχήματος. Οι παραπάνω χρεώσεις ενδέχεται να υπερβαίνουν το αντίστοιχο επιπλέον ποσό CDW και δεν επιστρέφονται.

Η μη ειλικρινής αναφορά των ατυχημάτων και σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις ενοικίασης θα έχει ως αποτέλεσμα ο οδηγός να είναι υπεύθυνος για όλα τα έξοδα αξιώσεων.

Τέλη ακινητοποίησης / απώλειας χρήσης

Τα τέλη ακινητοποίησης θα χρεωθούν εάν η βλάβη σε ένα αυτοκίνητο προκλήθηκε από αμέλεια του πελάτη και όχι λόγω βλάβης του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου. Επιπλέον, οι πελάτες θα χρεώνονται επίσης για το χρονικό διάστημα που το όχημα είναι εκτός δρόμου και παραμένει εκτός λειτουργίας ενώ το όχημα είναι σε επισκευή.

Χαμένα Κλειδιά

Απώλεια ή ζημιά στα κλειδιά δεν καλύπτεται από καμία ασφάλεια και ισχύουν χρεώσεις.
Η παράδοση του εφεδρικού κλειδιού στην τοποθεσία βλάβης θα χρεωθεί ανάλογα με την απόσταση. Εάν ένα όχημα κλαπεί και τα κλειδιά δεν επιστραφούν στην τοποθεσία ενοικίασης, ο ενοικιαστής θα θεωρηθεί αμελής.

Πολιτική εκτίμησης ζημιών
Η εκτίμηση ζημιάς ενός οχήματος υπολογίζεται από την DAT HELLAS.

Πολιτική καυσίμων
Παρακαλούνται οι ενοικιαστές να επιστρέψουν το όχημα με την ίδια στάθμη καυσίμου που είχε παραδοθεί κατά τη στιγμή της παραλαβής. Το καύσιμο που λείπει θα χρεώνεται ανά λίτρο (ημερήσια χρέωση) και μια επιπλέον χρέωση 15 EUR (Τέλος ανεφοδιασμού).

Πολιτική Χιλιόμετρα
Απεριόριστος

Πολιτική καπνίσματος
Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται σε κανένα από τα οχήματά μας.

Ζώα σε Οχήματα
Τα ζώα θα πρέπει να μεταφέρονται μόνο με τα οχήματά μας που περιέχονται.

Σε περίπτωση που ένα όχημα επιστραφεί σε ακάθαρτη κατάσταση (εσωτερικά ή εξωτερικά) και απαιτεί καθαρισμό περισσότερο από τον τυπικό μας, θα ισχύει χρέωση παρκαδόρου.

Καθυστερημένες συλλογές/ Πολιτική μη εμφάνισης

Από την καθορισμένη ώρα κράτησης και έως και 2 ώρες μετά, η κράτηση είναι ενεργή. Μετά από αυτό, η κράτηση θα ακυρωθεί. Εάν ο ενοικιαστής φτάσει οποιαδήποτε στιγμή μετά τη λήξη της κράτησης ή αν στο μεταξύ κλείσει ο σταθμός ενοικίασης, τότε το όχημα δεν είναι εξασφαλισμένο.
Εάν δεν δοθεί αριθμός πτήσης, τότε οι κρατήσεις θα κρατηθούν για 1 ώρα ή μέχρι να κλείσει ο σταθμός.

Επεκτάσεις Ενοικίασης

Εάν οι πελάτες επιθυμούν να παρατείνουν την ενοικίασή τους, πρέπει να ενημερώσουν εγγράφως το γραφείο τουλάχιστον 24 ώρες πριν από τη λήξη της ενοικίασης. Εάν η επέκταση είναι δυνατή, η ενοικίαση θα χρεωθεί με την ισχύουσα τιμή, η οποία μπορεί να είναι υψηλότερη από την αρχική τιμή κράτησης.

Καθυστερημένες Επιστροφές

Μετά τον χρόνο λήξης που αναφέρεται στη συμφωνία και την περίοδο χάριτος των 60 λεπτών, η κράτηση θα χαρακτηριστεί ως καθυστερημένη επιστροφή και θα υπάρξουν πρόσθετες χρεώσεις.

Πρόωρες επιστροφές/Αχρησιμοποίητες ημέρες ενοικίασης

Δεν θα δοθούν επιστροφές χρημάτων (μερική ή ολική) για ενοικιάσεις που έληξαν νωρίς, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς βοηθητικών αντικειμένων, καθυστερημένων συλλογών, μη εμφανίσεων ή ακυρώσεων μετά την ημερομηνία έναρξης της ενοικίασης.

Πρόστιμα, κυρώσεις και διοικητικές χρεώσεις

Κάθε μισθωτής είναι υπεύθυνος να καλύψει το κόστος τυχόν προστίμων στάθμευσης και τροχαίων παραβάσεων. Όταν προκύψουν πρόστιμα ή τροχαίες παραβάσεις και η εταιρεία μας εμπλέκεται στη διαχείριση της χρέωσης, θα χρεωθεί στον ενοικιαστή ένα τέλος 20 EUR.

Ώρες λειτουργίας:

Τοποθεσίες αεροδρομίων: 08:00-22:00

Θρανία ξενοδοχείου: 08:00-11:30 & 18:00-22:00

GDPR
Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το απόρρητο και την προστασία δεδομένων κατά τη χρήση των υπηρεσιών μας θα περιέχονται στην πολιτική απορρήτου μας που βρίσκεται στον ιστότοπό μας – www.driverentacar.gr

Δικαιοδοσία
Οποιαδήποτε διαφορά προκύψει από οποιαδήποτε σύμβαση μίσθωσης διέπετε από το ελληνικό δίκαιο και εμπίπτει στην αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων της πόλης της Ρόδου.